Gomila “doktora naprednih nauka“ nakon protesta u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 19.Apr.2017, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gomila “doktora naprednih nauka“ nakon protesta u Nišu

Sarkastični performans podele diploma usledio je na večerašnjem, 13. protestnom okupljanju u Nišu. Učesnici protesta naveli su da na taj način žele da obesmisle lažne diplome u Srbiji, jer je, kažu, zemlju zahvatila "doktormanija".
„Devalvacija diploma poprima velike razmere. Svaki lupež može za dovoljno novca da priušti sebi diplomu i da zauzme javnu funkciju“, obratio se jedan od studenata na demonstracijama.

Svim zainteresovanim građanima, a bilo ih je >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << dosta, demonstranti sakriveni iza maski Andreja i Aleksandra Vučića, Siniše Malog i Nebojše Stefanovića simbolično i uz šaljive, srdačne čestitke podelili su gomilu blanko diploma namenjenih “doktoru naprednih nauka“, a koje je “potpisao“ ni manje ni više do “Dekan, Rektor, Prorektor Mali Alek“.
Inače, kolona se kao i do sada kretala centralnim gradskim ulicama, sa Trga Kralja Milana, Obrenovićevom ulicom gde su demonstranti ponovo ostavljali dobrovoljni prilog u „Banci dobročinstva“, a završen je ispred Gradske kuće.

Sledeći protest u Nišu zakazan je za sredu, od 18 sati.
Podsetimo, protesti su nastavljeni u ponedeljak, posle trodnevne pauze zbog uskršnjih praznika, a na kraju te protestne šetnje jedan od demonstranata izrazio je nezadovoljstvo što se na mestu gradonačelnika Niša nalazi penzionisani oficir. 

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.