Glumačka nagrada za komad “Gde je nestao Harms” (VIDEO)

Izvor: NiskeVesti.rs, 25.Okt.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumačka nagrada za komad “Gde je nestao Harms” (VIDEO)

Na upravo završenom „Festivalu pobednika festivala“ u Rakovici, po odluci žirija publike, glumac festivala je Dušan Matejić za ulogu Harmsa u predstavi „Gde je nestao Harms” u izvođenju niškog Narodnog pozorišta.

Predstavu „Gde je nestao Harms“ režirao je Angelčo Ilievski, a premijerno je izvedena u niškom Narodnom pozorištu u maju prošle godine. Ulogu Harmsa tumači gostujući glumac Dušan Matejić koji je i dobio nagradu publike, a u ostalim ulogama su niški >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << glumci: Aleksandar Mihailović, Evgenija Stanković, Risto Bukvić, Katarina Mitić i drugi.
Po odluci stručnog žirija u sastavu: Ljiljana Blagojević, Željko Hubač i Vladimir Lazić, za najboljeg glumca festivala proglašen je Saša Torlaković u komadu „Julije Cezar“ na tekst Viljema Šekspira u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića.
Dve predstave dele naziv “Pobednika pobednika” - „Perikle“ Narodnog pozorišta iz Šapca i „Julije Cezar“ koja je nastala u koprodukciji somborskog Narodnog pozorišta i budvanskog “Grada teatra”.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.