Gimnazije opet „najpopularnije“ škole prilikom upisa (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 06.Jul.2015, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gimnazije opet „najpopularnije“ škole prilikom upisa (VIDEO)

Budući srednjoškolci najviše su se interesovali za gimnazije, Medicinsku, Pravno-poslovnu i Ekonomsku školu, čija su odeljenja već popunjena. Iz Nišavskog okruga nije se upisao 101 učenik, a za njih će biti dovoljno mesta za upis u avgustu, ali uglavnom na zanate.
Veliko interesovanje među niškim đacima vladalo je za gimnazijama, pa su sve četiri – „Bora Stanković“,“ Stevan Sremac“,“ Svetozar Marković“ i „9. maj“ popunile sva odeljenja. Isti je slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << i sa Medicinskom školom gde je interesovanja bilo za sve smerove. Za najtraženije profile đacima je trebalo čak i po 99 poena za upis, pa je bilo slučajeva da su pojedini ostali neupisani sa više od 90 poena, jer su u listu želja upisali najtraženije smesrove, kažu u Školskoj upravi.
Popunjena su i mesta u Pravno-poslovnoj i Ekonomskoj školi, kao i na pojedinim smerovima u elektro-tehničkim školama „Nikola Tesla“ i „Mija Stanimirović“, uglavnom za informacione tehnologije. Đaci su se znatno manje interesovali za zanatske škole, pa na pojedinim smerovima nema dovoljno učenika ni za jedno odeljenje.
Od 3475 učenika koji su završili Osnovnu školu u Nišavskom okrugu, do sada se upisalo 3225 đaka. Za avgustu je ostalo da upiše još 101 učenik koji je popunio listu želja. U niškim srednjim školama ostalo je ukupno 250 mesta, tako da niko neće ostati neupisan, kažu u školskoj upravi.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Neraspoređeno tri odsto đaka, najtraženije medicinske škole

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2015

Upis u srednje škole u Srbiji počeo je danas, najveće interesovanje je za medicinske, ekonomske škole i gimnazije, iako nakon prvog kruga u nekim gimnazijama ima slobodnih mesta, a za drugi ciklus ostalo je neraspoređeno 2.008 učenika, ili tri odsto...Neraspoređeni mogu da konkurišu za jedno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.