Izvor: RTV 5, 02.Jun.2012, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani cara Konstantina (video)

Niš već tri dana obeležava Dane cara Konstantina i carice Jelene. Nastup hora Vilenjaci bio je samo deo programa trećeg dana proslave gradske slave. Predstava "Čuvari prirode čiste", niškog lutakskog pozorišta okupilo je veliki broj mališana na letnjoj pozornici u Tvrdjavi.
"Ovo je ekološka predstava koja je pored toga što je lepo videti je nosi i tu edukativnu notu", kaže Mirjana Djordjević, glumica Lutkarskog pozorišta u Nišu.
3. jun je dan kada Nišlije tradicionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << obeležavaju gradsku slavu, dan svetog cara Konstantina i carice Jelene. Sveta arhijerejska liturgije biće služena u Hramu svetog cara Konstantina, planirani su plivački miting i fudbalski turnir. Naučni skup Niš i Vizantija okupiće i ove godine ugledne vizantologe, a pripremljena je i izložba o ranom hrišćanstvu na prostoru Balkana.
Od 19 sati i 30 minuta počinje Palilulsko veče. Ove godine Nišlije gradsku slavu obeležavaju 6 dana, do utorka 5 juna.

Nastavak na RTV 5...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo obeležavanje gradske slave

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2012, 00:59

Slava svetog cara Konstantina i carice Jelene koja se pada 3. juna počela je da se obeležava u Nišu sinoć i to svečanim otvaranjem u Tvrđavi.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.