Dan pobede obeležava se i u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 06.Maj.2015, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan pobede obeležava se i u Nišu

Gimnazijalci će svojim muzičko-scenskim nastupom prikazati rusku tradiciju i folklor, a publika će moći da prati nekoliko ruskih filmova i izložbu fotografija.
Večeras od 17 sati na programu je kolaž „Rusko veče“ upravo u izvođenju učenika niških škola, čiji je koordinator Natalija Jovanović, profesorka ruskog jezika.
U 18 sati biće otvorena Izložba fotografija i dokumenata koje su tematski i sadržajno posvećene saradnji Crvene Armije i NOVJ iz perioda 14. 11. >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << 1943. do 9.5. 1945. godine.
Kako kažu organizatori ovo je prvi put da se Dan pobede obeležava na ovakvom nivou ističući učešće niških škola čiji učenici izučavaju ruski jezik.
Ruski filmovi u NKC-u povodom Dana pobede 
Večeras će biti prikazan film „Zvezda“ (2002, 97'), u režiji Nikolaja Lebedeva
Uloge: Igor Petrenko, Artjom Semakin, Aleksej Panin

U leto 1944. godine front se približio zapadnim granicama Sovjetskog Saveza. Crvena armija ubacuje izviđače-diverzante od čije misije zavisi sudbina fronta.
U četvrtak, 7 maja biće prikazan film „Balada o vojniku“(1959, 89'), u režiji Grigorija Čuhraja
Uloge: Vladimir Ivašov, Žana Prohorenko, Antonina Maksimova
Dobitnik "Zlatnog globusa" i film nominovan za Oskara - o mladom vojniku koji je za uništenje neprijateljskih tenkova dobija slobodne dane da poseti majku. Ali, ne ide sve onako kako je planirano...
U petak, 8.maja, publika može pogledati film „Poručnik Suvorov“(2009, 83'), u režiji Alekseja Kozlova.
Uloge: Aleksandar Ljapin, Svetlana Smirnova, Sergej Paršin
Televizijski film o pitomcu vojne akademije koji 1941. godine na početku Drugog svetskog rata u Sovjetskom Savezu brani svoj rodni grad...
Filmovi će se prikazivati u Maloj sali NKC-a od 19:00 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.