Izvor: RTV 5, 05.Jun.2012, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Gradska vlada neophodna (video)

U Demokratskoj stranci Srbije ističu da je potrebno što pre formirati gradsku vlast, i usredsrediti se na poboljšanje finansijske situacije u gradskom budžetu. Posledice odugovlačenja pregovora, već se osećaju, i zbog toga je potrebno što hitnije privesti pregovore kraju, kažu u niškom DSS-u.
"Mi nemamo ništa protiv, kakva god se vlast formirala, mi nemamo nikakva uputstva od central, tako da čekamo da se dogovore veće stranke", kaže Vladimir Vojvodić, iz DSS-a.
Vojvodić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << navodi da je niški DSS pregovore vodio samo sa naprednjacima, i da se nada uspehu te koalicije. Kaže da lična i kadrovska rešenja još uvek nisu bili tema tih razgovora.
"Nismo razgovarali o kadrovskim podelama, čekamo da se završi formiranje, pa ćemo onda, ukoliko budemo imali prilike za to", kaže Vojvodić.
Skupština grada Niša ima 61 odborničko mesto. Nakon lokalnih izbora, Srpska napredna stranka osvojila je najviše mandata, ukupno 17. Demokratska stranka ima 15, Ujedinjeni regioni 11, koalicija oko SPS-a 10, a DSS i koalicija oko LDP-a po 4 odborničkih mesta.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.