Ceo Niš uskoro pod kamerama?

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Sep.2016, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceo Niš uskoro pod kamerama?

Načelnik Policijske uprave u Nišu Ninoslav Mitić izjavio je danas da bi Niš uskoro trebalo da postane prvi grad u Srbiji i čitavom regionu, koji će stopostotno biti pokriven kamerama, što očekuje da će znatno uticati na smanjenje broja krivičnih dela.

"Deo tih kamera biće postavljen do Nove godine. Kamere će, izmedju ostalog, biti postavljene na bulevarima, mestima gde se okuplja više ljudi, na objektima od posebnog značaja i na ulazima u grad", rekao je Mitić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />
"Poseban program omogućiće da kamere automatski prepoznaju izvršioce krivičnih dela i registrovaće ukoliko krivično delo ponove", kazao je Mitić i ukazao da će policija u posebnom operativnom centru s monitorima pratiti stanje u gradu.

"Na naš predlog kamere će biti postavljene i duž celog drumskog Koridora 10, na svim stajalištima i benzinskim stanicama", rekao je Mitić.

Načelnik Policijske uprave je izneo i da je za osam ovogodišnjih meseci procenat rešenih krivičnih dela povećan za 2,6 odsto i iznosi 57,6 odsto, a da je rast efikasnosti niške policije praćen i padom broja krivičnih dela.

"U Nišu, za razliku od Beograda i Novog Sada, nema organizovanih kriminalnih grupa. Niš je daleko na poslednjem mestu u Srbiji u pogledu ubistava i drugih teških krivičnih dela", rekao je Mitić.

Kako je istakao, niška policija radi prvenstveno na preventivi, ali i po instrukcijama tužilaštva radi na otkrivanju počionica krivičnih dela, čak i onih koji su se desila pre deset i više godina.

"U slučaju nedavne eksplozije bombe u Dušanovoj ulici, poznato nam je 99 odsto elemenata, ali sada radimo na prikupljanju dokaza. Ne radi se o obračunu mafije, već o obračunu dva lica zbog preotete devojke", istakao je Mitić.

Po Mitićevim rečima, Niš ne spada u gradove u kojima su velike količine narkotika, izmedju ostalog što je droga u Nišu mnogo jeftinija nego u zemljama Zapadne Evrope.

"Dilerima droge nije u interesu da drogu ovde prodaju za 10.000 evra, kada na zapadu mogu za nju da dobiju 60.000 evra", rekao je Mitić.

On je rekao da policija ima saznanja da se u Nišu distribuira uglavnom najprljavija droga, tako da narkomani prelaze na tablete ekstazija i druge narkotike.

Niška policija, dodao je Mitić, ima odličnu grupu za borbu protiv narkotika i otuda veliki broj otkrivenih zasada marihuane u poslednje vreme.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.