Čak 4 zlata i srebro za Nemanju Tadića na Evropskim igrama

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jul.2016, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čak 4 zlata i srebro za Nemanju Tadića na Evropskim igrama

Time što je u svakoj od 5 disciplina u kojima se takmičio na Evropskim univerzitetskim igrama u Hrvatskoj osvojio medalju - i to 4 zlatne i jednu srebrnu, niški plivač Nemanja Tadić je postao najuspešniji srpski pojedinac na ovom prestižnom takmičenju.

Konkurencija gotovo da nije mogla da nadmaši niškog paraolimpijca bez obzira na stil kojim je plivao.

Najbrži je bio u disciplinama na 100 i 400 metara slobodnim stilom, 100 metara leđno i 50 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << metara delfin. Prvi na cilj jedino nije stigao u trci na 50 metara slobodnim stilom.

Prema informacijama kojima raspolaže predsednik Univerzitetskog saveza Niša Nebojša Jovanović, nijedan pojedinac iz Srbije nije osvojio više medalja na Evropskim igrama od Nemanje.

On se pripremao za Paraolimpijadu u Riju kojoj smo se svi nadali, tako da je u Hrvatsku otišao i više nego spreman - kaže Jovanović.

Momak, kome je još kao 7-godišnjaku zbog bolesti amputirana noga iznad kolena, uspehom i medaljama sa gotovo svakog takmičenja dokazuje kvalitet.

Pet novih medalja za svoju pozamašnu kolekciju u Niš će doneti večeras kada će ga dočekati prijatelji i predstavnici Univerzitetskog saveza Niša.

Uz Nemanjina zlata i srebro, niški predstavnici su na Evropskim igrama koje su se u Hrvatskoj održavale od 11. jula do danas, osvojili ukupno 8 medalja.

Zlato je pripalo i rukometašima, a bronze odbojkašima i džudisti Davidu Tekiću. Košarkaši su zauzeli 7, a rukometašice 8. mesto.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.