BRAVO! Spašena roda u Medoševcu (FOTO)

Izvor: NiskeVesti.rs, 29.Jul.2016, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAVO! Spašena roda u Medoševcu (FOTO)

U Medoševcu kod Niša, meštani su spasili rodu koja je zbog jakog vetra i lošeg vremena juče ispala iz gnezda. U gnezdu su ostale još dve šestomesečne rode. O povređenoj rodi trenutno brine Zoo-planet.

Nevreme koje je zahvatilo okolinu Niša i jak vetar iz gnezda je oborio mladu rodu. Meštani su odmah pritekli u pomoć, zatim odneli veterinaru, danas o njoj brine Zoo-planet.

"Hrana koju dajemo rodi sadrži komponente koje je predložio veterinar. Radimo na >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << jačanju njenog imunog sistema, fizičkog stanja i kondicije", rekao je Dušan Stojanović iz niškog Udruženja Zoo-planet.
Povređena roda će ostati u kavezu za ptice, jer je potrebno pružiti joj medicinsku negu dok ne povrati snagu, dodaju u Zoo-planetu.
"Za 7 dana ćemo videti da li je spremna za povratak, ako nije ostaje kod nas do sledeće godine pa je na proleće puštamo. U lošoj je kondiciji i brzo se zamara nije sposobna dugo da leti tako da joj je rizično puštanje", kaže sigurno Stojanović za Niške Vesti.
Gnezdo u kome žive ove mlade rode staro je deceniju a meštani Medoševca ih već ovde smatraju ravnopravnim stanarima.

Rode su u Srbiji zaštićene zakonom, jer su ubrojane u ugroženu vrstu. Postoji podatak da u Nišu i okolini ima oko petnaestak gnezda dok u Srbiji oko 1.200.
{gallery}RodaizMedosevca{/gallery}
 

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Povezane vesti

(FOTO) BRAVO ZA NIŠLIJE: Spasli rodu u Medoševcu

Izvor: Kurir, 29.Jul.2016

..."Hrana koju dajemo rodi sadrži komponente koje je predložio veterinar Radimo na jačanju njenog imunog sistema, fizičkog stanja i kondicije", rekao je Dušan Stojanović iz niškog Udruženja Zoo-planet..Povređena roda će ostati u kavezu za ptice, jer je potrebno pružiti joj medicinsku negu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.