Alisino putovanje kroz zemlju čuda i pozorišna bajka u niškom Lutkarskom

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2017, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alisino putovanje kroz zemlju čuda i pozorišna bajka u niškom Lutkarskom

Mališani će 26. januara od 18 sati moći da pogledaju priču o nepokornoj i smeloj, ali dobroj i blagoj devojci Alisi koja putuje kroz zemlju čuda kakva postoji samo u snovima. Niški lutkari će 29. januara od 11:30 izvesti i predstavu rađenu po duhovitom tekstu, praćenu etno-rok muzikom.

U jednoj od najpoznatijih priča ikada napisanih “Alisa u zemlji čuda” pojavljuju se Beli zec, Šeširdžija, Crna kraljica, Mačak koji se smeje, blizanci Diladi i Dilada i druga nesvakidašnja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bića sa kojima se Alisa susreće. Alisinino putovanje kroz zemlju čuda za mališane; foto: Lutkarsko pozorište Niš

Sve je maštovito oživljeno kreativnom scenografijom, divnim lutkama, veštom animacijom i originalnom muzikom. To je priča o odrastanju i sazrevanju, koja podstiče želju za igrom i maštom, ali ujedno podstiče samopouzdanje. Nezaboravan doživljaj koji će svakoga odvesti u svet fantazije i avanture - navodi se u sinopsisu.

“Carev zatočnik” je predstava u kojoj cara izaziva na dvoboj Džin sa cvetom u zubima i preti da će uništiti carevinu. Plašljivi, ali oštroumni car obećava onome ko savlada tu spodobu presto i ženidbu sa njegovom lepom kćerkom.

Ali car ne daruje hrabrog Mitra Pjevača, ratara koji je savladao džina, već ga trpa u tamnicu. Svojoj miljenici ispunjava želju i njenu ruku daje mladom i lepom Jovanu, koji na konju Bjelcu beži sa neravnopravnog megdana - piše u sinopsisu.

Više informacija o predstavama i ulaznicama možete videti na sajtu niškog Lutkarskog pozorišta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.