14 miliona Niškoj Banji zbog propusta prošle vlasti

Izvor: NiskeVesti.rs, 28.Sep.2016, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

14 miliona Niškoj Banji zbog propusta prošle vlasti

Gradsko veće usvojilo je odluku o davanju jednokratne pomoći u iznosu od 14 miliona dinara opštini Niška Banja. Potreba za jednokratnom pomoći nastala je zbog propusta prošle vlasti u ovoj opštini i nenamenskog trošenja sredstava, kaže zamenik gradonačelnika Miloš Banđur.

Usvajanjem amandmana Gradsog veća Grada Niša na Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o gradskom budžeta za 2016. godinu odobrena je jednokratna finansijska pomoć opštini Niška Banja.
„17-oro >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << ljudi iz Niške Banje je tužilo opštinu jer prošli saziv opštinske vlasti 11 meseci nije isplatio odborničke paušale, dnevnice, prevoz i razne druge naknade koji su imali. Svaki od njih je podneo po nekoliko tužbi po različitim osnovama, tako da pored tih tužbi idu i troškovi suda, sudskog veštaka i advokata. Zanimljivo je da tada niko nije tužio jer su tada bili na vlasti, a sada opozicija, nego sada kad se promenila vlast u Niškoj Banji. Redovno sam obaveštavao gradonačelnika o ovom problemu. Dugovanja su sada oko 14 miliona dinara i ako bi imali taj novac da isplatimo, ne bi došlo do sudije i izvršitelja kada bi se iznos dugovanja duplirao“, rekao je na Gradskom veću, predsednik opštine Niška Banja, Dejan Jovanović.
Na Gradskom veću je ustanovljeno da se radi o finansijskoj nedogvornosti i da postoji mogućnost nenamenskog trošenja para i zloupotreba službenog položaja u opštini Niška Banja zbog ćega će, najverovatnije, reagovati nadležne institucije.
„Usvajanjem odluke o jednokratnoj pomoći od 14 miliona za opštinu Niška Banja želimo da mirno i preventivno rešimo problem dugovanja koji je neko drugi napravio a ne sadašnji saziv opšinske vlasti i izbegnemo sudske i izvršiteljske troškove“, istakao je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur.
Pored ove odlke o izmenama i dopunama odluke o budžetu, Gradsko veće usvojilo je i izveštaj rada javnih preduzeća za 2015. godinu. Novine su donete u koordinaciji inspekcijskog nadzora nad poslovima iz nadležnosti Grada Niša kako bi se formirala Komisija za te namene. Novine su donete i u oblasti sporta, obrazovanja i zdravstva, a o kojima ćemo pisati narednih dana.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužbe pritisle Nišku Banju, traži se pomoć od Grada

Izvor: JužneVesti.com, 29.Sep.2016, 12:58

14 miliona dinara je predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović zatražio do Grada kako bi isplatio tužbe koje, kako kaže, stižu od bivše vlasti na ime neisplaćenih paušala i dnevnica. Bivši predsednik Skupštine kaže da dug nije toliki.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.