1,8 miliona Srba živi na granici siromaštva

Izvor: NTV.rs, 09.Okt.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

1,8 miliona Srba živi na granici siromaštva

Prema podacima Republickog zavoda za statistiku, stopa siromaštva kod nas je 24,6 odsto. Svetska istraživanja su još alarmantnija i pokazuju da loše živi skoro polovina stanovništva
U Srbiji, prema zvaničnim podacima, svaki četvrti građanin, odnosno 1,8 miliona ljudi, živi na granici siromaštva, a dok stručnjaci ocenjuju da za izradu dugo najavljivanih socijalnih karti nema ni ljudi, ni para, nadležni najavljuju da je u pripremi nova strategija za borbu protiv siromaštva.
U Nišu stopa nezaposlenosti doseze 35-ti procenat a mnoga preduzeca grcaju u dugovima, a prema statistici banaka, gradjani su sve vise kreditno zaduzeni I sve teze izmiruju rate.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Djeca mlađa od 10 godina počinju pušiti

Izvor: Cafe.ba, 10.Okt.2015, 09:30

- Vodeću bolest zavisnosti u Federaciji BiH /FBiH/ predstavlja pušenje, a istraživanja pokazuju da je više od trećine mladih, koji čine skoro 15 odsto pušača, počelo da puši prije navršenih 10 godina...Gotovo polovina stanovništva FBiH su stalni pušači, od čega su 56,3 odsto muškarci,...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.