Rundek održao koncert za kraj Nišvila

Izvor: RadioCity.rs, 19.Avg.2017, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rundek održao koncert za kraj Nišvila

Veliki broj posetilaca s nestrpljenjem je dočekao nastup Darka Rundeka i orkestra „Apocalypso now“, a onda je usledio pravi konecrt, pun sinergije sa publikom koja je pevala njegove pesme zajedno sa njim poput „Ruke“, „Sejmeni“, Apocalypso“, „Makedo“.

Rundek je uz pratnju sjajnog orkestra uspeo da napravi odličnu atmosferu, uz džez, pop, rok, etno elemente, pa je koncert završio tako što se >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << vraćao na bis, a čini se i da je sam uživao uz odličnu publiku koja se „stopila“ sa svakom njegovom pesmom na sinoćnjem Nišvilu.

Za kraj nastupa, Rundek je sa orkestrom izveo pesmu „Šejn“, i rekao publici da se nada „da će opet doći u Niš i svirati za njemu jednu od omiljenih publika“.

Pre Rundeka nastupili su domaći, niški bendovi. Prvo je nastupio bend „Jazz adicts“, a toko njihovog nastupa održana je modna revija, a manekenke su bili volonterke ovogodišnjeg Nišvila.

Zatim je na binu izašao sastav „Verry Nais“, koji je oformeljen upravo na Nišvilu 2014. godine, a njemu se tokom nastupa pridružio i Ivan Kurtić.

„Verry Nais“ i Ivan Kurtć svirali su i pevali pesme kralja romske muzike Šabana Bajramovića. Tokom nastupa jedan od članova benda zaprosio je devojku rekavši da je „da se zaljubio u nju upravo na prošlogodišnjem Nišvilu“.

Zvaničan program poslednje večeri Nišvila ove godine zatvorili su Di džejevi.
Podsećamo Darko Rundek trebalo je da nastupi prošle subote tokom „regularnog“ termina Nišvil džez festivala ali su svi nastupi odloženi zbog jakog neverema koje je pogodilo Niš.
Ipak, sudeći po sinoćnjoj poseti, ako se držimo one stare „ko zna zašto je to dobro“, festivalski duh trajao je u Nišu mnogo duže, a posebno raduje što je na koncertu Rundeka bilo i dosta mladih, čini se mnogo više nego prethodnih večeri.

Naravno, kao i svake večeri“ i sinoć su viđene sve generacije ljubitelja džeza ali i bendova, a posebno Rundeka koji je obeležio poslednje veče Nišvila.      

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.