Peti Ostin otvara Nišvil u čast Eli Ficdžerald

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Okt.2016, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peti Ostin otvara Nišvil u čast Eli Ficdžerald

Poznata američka ritam i bluz i džez pevačica i dobitnica nagrade Gremi za najbolji vokalni album (“Avant – Gershwin” sa WDR big bandom iz 2008. godine) ) Peti Ostin (Patti Austin) nastupiće na otvaranju Nišvila 2017, 10. avgusta, povodom svetske proslave 100 godina od rođenja velike Ele Ficdžerald.

Interesentno je da će upravo na dan nastupa na Nišvilu Peti proslaviti svoj 67. rođendan i 63 godina uspešne karijere.A o tome koliko pravo Peti Ostin ima >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << na zaveštanje velike Ele – dovoljno govori podatak da je među njenih devet Gremi nominacija - jedna bila i za album iz 2002. godine “Za Elu” snimljen takođe u saradnji sa VDR big bendom.

Rođena u Harlemu, i sa svojih 66 godina iza sebe ima karijeru i dužu od šest decenija. Prvi javni nastup imala je sa 4 godine u legendarnom Apolo Teatru.

Više na: http://www.nisville.com/index.php/sr/
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.