Nišvil ol stars: Amira, Bojan i Nenad izvode pesme Balkana kao džez standarde

Izvor: Blic, 03.Avg.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišvil ol stars: Amira, Bojan i Nenad izvode pesme Balkana kao džez standarde

Bosanska pevačica Amira Medunjanin, beogradski pijanista koji živi u Parizu Bojan Zulfikarpašić i najuspešniji niški džezer u inostranstvu, kontrabasista Nenad Vasilić nastupiće na ovogodišnjem Nišvilu, saopštili su organizatori.

Pojedinačno su proteklih godina u evropskim razmerama sigurno među najcenjenijim i najaktivnijim muzičarima, ali Amira, Bojan i Nenad često sarađuju na zajedničkim projektima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čiji je zajednički imenilac - savremeni džez pogled na muzičku tradiciju sa ovih meridijana.

- Njih troje čine svojevrsnu all stars postavu muzičara poniklih na ovim prostorima. Oni će na Nišvilu izvesti pesme Balkana kao džez standarde - navode organizatori Nišvila.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Balkanski trio na "Nišvil" donosi sevdah u džez maniru

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2015, 11:05

Postava muzičara poniklih na Balkanu - pevačica Amira Medunjanin, pijanista Bojan Zulfikarpašić i kontrabasista Nenad Vasilić nastupiće na zatvaranju “Nišvila” u nedelju 16. avgusta...Kako napominju u “Nišvilu”, pojedinačno gledano, oni su poslednjih godina u evropskim razmerama među...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.