Apel Ivana Blagojevića gradskim vlastima

Izvor: NTV.rs, 30.Nov.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel Ivana Blagojevića gradskim vlastima

Direktor Nišvil džez festivala Ivan Blagojević uputio je odbornicima niške Skupštine i članovima Gradskog veća apel u kome traži od njih da pod hitno reaguju kako bi se počelo sa izdajanjem većih novčanih iznosa za programe iz kulture. U suprotnom će, kako ocenjuje – biti potpuno obesmišljeno postojanje i kulturnih institucija ali i festivala i manifestacija.
“Porast broja zaposlenih u kulturi dodatno je smanjio iznos sredstava namenjenih programima, tako da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << bilo kakvo dalje smanjenje budžeta za kulturu obesmislilo rad jer, od ukupnog budžeta za kulturu, za same programe ide tek 10 posto ukupnih sredstava predviđenih za kulturu” kaže direktor Nišvila Ivan Blagojević i poziva nadležne da prilikom formiranja budžeta za 2016. godinu predvide i neku investiciju u kulturi, poput rekonstrukcije ateljea u niškoj Tvrđavi, podsećajući na postojeći projekat vredan 48 miliona dinara koji je, kaže, odavno urađen.
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.