Zimonjić : Deca su moj hobi

Izvor: Press, 05.Jun.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimonjić : Deca su moj hobi

„Voleo bih da osvojim Australian Open, Us Open i Olimpijadu. Male su šanse, da ću igrati sa Stosur na Vimbldonu. Retko su roditelji bili treneri svojoj deci,“, izjavio je Nenad Zimonjić za naš portal. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
                   Nenad Zimonjić je posle titule sa Samantom Stosur iz Australije, na Vimbldonu prošle godine, osvojio pehar, na svakom od četiri turnira u miksu. U dublu je slavio dva puta u Vimbldonu i jedanput na Rolan Garosu sa Danijelom Nestorom i uspeo je da osvoji većinu turnira na svetu u parovima. Pored mnoštva trofeja, ne nedostaje mu motivacije, za naredna takmičenja. Posle meča u dublu na Rolan Garosu, našao je vremena, da porazgovaramo za naš portal.
        „Na svakom turniru, nastupam sa najvećim ambicijama. Ja sam osvojio, gotovo sve turnire. Nedostaje mi još par titula. Voleo bih da osvojim Australian Open, Us Open i Olimpijadu u dublu. Nedostaju mi i Indijan Vels i Majami, da zaokružim turnire, na kojima sam pobedio“, otkriva nam Nenad Zimonjić, koje bi titule, želeo još da osvoji.
          Ove godine, igra uspešno dubl sa Marcenom Matkovskim iz Poljske. Na Rolan Garosu, su izgubili u četvrtfinalu, posle velike borbe u tri seta, od najboljeg dubla na svetu - Majka i Boba Brajana.
       „Planirao sam, da igram duže sa Matkovskim. Nema razloga, da se nešto menja, u ovom trenutku. Mislim da smo do sada dobro igrali, mada smo gubili, neke mečeve i na početku turnira. Dobri rezultati u Parizu, samo su potvrda, da ćemo nastaviti da igramo dalje.Trudićemo se, da se plasiramo na Masters u Londonu, gde nastupaju, najboljih osam dublova na svetu.
          Zimonjić je osvojio pet titula u miksu. Sa Elenom Vesninom, po prvi put je igrao zajedno u Parizu. Na žalost, izgubili su već u prvom kolu, u „champions tie-break“-u. Stalna partnerka u miksu, trenutno predstavlja problem, za našeg teniskog asa.
      „Ja sam se nadao, da će Samanta Stosur prihvatiti, da igramo na Rolan Garosu, ali ona to nije mogla da učini. Male su šanse i da ćemo braniti titulu u Londonu.Videću još, sa kime ću igrati miks na Vimbldonu“.
         Zimonjić ima veliku podršku supruge Mine i blizanaca, Leona i Lune.
      „Familija mi pruža najveću moguću podršku. Uvek mi znači njihovo bodrenje. Vreme koje provodimo zajedno sa decom, za mene je sve lepše i lepše. Najlepši period za mene je Roland Garos i sezona na travi. Tada provodimo najviše vremena zajedno. Znače mi mnogo, u pozitivnom smislu“.
         Leon se odavno druži sa reketom i lopticama. Pitanje je samo dana, kada će početi intenzivnije da se bavi tenisom.
    „Moj sin još uvek nije počeo da trenira, on se još uvek igra.Važno je da voli tenis. Najbolja moguća opcija je da bude na velikim turnirima, da gleda mečeve, da oseti atmosferu uživo i da se ljubav prema tenisu odnosno sportu povećava. Najčešće igra sa mnom. Ja mu dajem zadatke i vežbice šta treba da igra. Igra se i sa drugom decom. Na Rolan Garosu je to dobro organizovano. Igrao je skoro svaki dan. Ukoliko ja ne mogu da igram sa njim, onda igra sa Vladetom ili sa nekim od igrača. Imao je priliku da igra sa većinom njih. U svakom slučaju, to je lepo iskustvo za njega“.
       Mnoge interesuje, da li će Nenad Zimonjić, jednoga dana, trenirati svoga sina Leona.
    „Videćemo kako ćemo funkcionisati. Ja mislim, da mogu puno da mu pomognem, svojim iskustvom i znanjem. Sa druge strane, videćemo kako ćemo se slagati, kakav će naš odnos biti. Retko su roditelji bili treneri svojoj deci. Vreme će pokazati. Sigurno ću biti prisutan u nekoj varijanti, da li kao neki savetnik sa strane ili lični trener“.
      Nenad Zimonjić, usled puno obaveza, nema puno vremena za slobodne aktivnosti.
    „Deca su moj hobi.Svoje slobodno vreme provodim sa njima. Nemam vremena za druge aktivnosti. Ranije sam voleo da gledam košarku, ali sada nemam vremena za to“, zaključio je Nenad Zimonjić.
  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.