Egipat: Bivši ministar osuđen na sedam godina zatvora

Izvor: Blic, 16.Apr.2017, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Bivši ministar osuđen na sedam godina zatvora

Egipatski sud za prekršaje osudio je Habiba el Adlija, koji je za vreme predsedničkog mandata Hosnija Mubaraka bio ministar unutrašnjih poslova, na sedam godina zatvora, nakon što je proglašen krivim za korupciju.

Adli je bio optužen zbog zloupotrebe sredstava iz budžeta, prenosi Rojters.

Kako se navodi, na presudu se može uložiti žalba pred Kasacionim sudom, najvišim sudom za građanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << parnice u Egiptu.

Dugogodišnji zvaničnik egipatske administracije, Adli, bio je oslobođen optužbi pre dve godine.

Takođe je, kako se navodi, 2014, zajedno sa Murabakom i šest pomoćnika, bio oslobođen optužbi u vezi sa ubistvom demonstranata u toku protesta 2011, koji su doveli do pada tadašnje administracije.

Murabak je prošlog meseca posle služenja zatvorske kazne od 6 godina pušten iz zatvora, nakon što je oslobođen optužbi za poslednji slučaj ubistva koje su pokrenute protiv njega.

Adli nije prisustvovao suđenju juče, a njegov advokat nije bio dostupan za komentar, navodi agencija.

Agencija navodi da su pored Adlija, osuđena još dva zvaničnika iz ministarstva na po sedam godina bez mogućnosti pomilovanja i sa obavezom da refundiraju 1,95 milijardi egipatskih funti (108 miliona dolara).

Ostalih osam zvaničnika osuđeni su na tri do pet godina zatvora.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.