Ambasador zamolio Antića: Sporazum što pre

Izvor: B92, 26.Maj.2015, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador zamolio Antića: Sporazum što pre

Ambasador Katara u Srbiji šeik Mubarak Bin Fahad Al-Thani izrazio je ličnu, kao i želju Vlade države Katar za unapređenjem ekonomskih odnosa sa Srbijom.

On je to preneo u razgovoru sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, posebno ističući oblast energetike i rudarstva, gde vidi velike mogućnosti.

Ambasador Katara obavestio je Antića o sporazumima koji su već potpisani i koji su u procesu pregovaranja, kao što je Sporazum o ekonomskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saradnji dve vlade, kao i o ukidanju viza za diplomatske i službene pasoše, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

S tim u vezi, ambasador države Katar zamolio je Antića da srpska strana prosledi svoj Nacrt sporazuma o saradnji Ministarstva rudarstva i energetike Srbije i Ministarstva energetike države Katar.

On je takodje, uručio poziv Antiću u svoje lično, kao i u ime ministra energetike države Katar, da u zavisnosti od obaveza, poseti Katar i mišljenja je da bi tom prilikom predmetni sporazum mogao da bude potpisan.

Antić je rekao da deli mišljenje ambasadora Katara da je ukupne ekonomske odnose dve države potrebno dići na viši nivo, kao i da oblast rudarstva i energetike otvara velike mogućnosti za obostranu saradnju.

On se složio da je potpisivanje Sporazuma o saradnji dva ministarstva osnov za definisanje zajedničkih projekata buduće saradnje, kao i za investiranje zainteresovanih katarskih finansijskih institucija i realizaciju projekata od zajedničkog interesa, kako u oblasti energetike, tako i u oblasti rudarstva.

Srpski ministar je obavestio katarskog diplomatu da će Ministarstvo rudarstva i energetike u najskorije vreme dostaviti srpski Nacrt sporazuma o saradnji izmedju dva ministarstva, navedeno je u saopštenju Ministarstvo energetike.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.