Supruga poznatog glumca optužena za utaju poreza

Izvor: Story, 28.Nov.2015, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supruga poznatog glumca optužena za utaju poreza

Špansko pravosuđe pokrenulo je istragu protiv Mišelin Rokebrin, supruge najpoznatijeg Džemsa Bonda, zbog utaje poreza i nelegalnog poslovanja sa nekretninama.

Foto: Profimedia

Navodi se da su u pitanju sumnjivi poslovi sa luksuznim vilama na španskoj obali. Ako se utvrdi da je kriva, Mišelin sledi novčana kazna od 23 miliona i zatvorska kazna od dve godine.

Kako prenose strani mediji, reč je o velikom placu sa plažom koji su Šon Koneri >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << i Mišelin kupili sedamdesetih godina i na kojem su podigli vilu Malibu. Godinama je slavni par tu živeo u idili.Krajem devedesetih godina, međutim, glumcu je sve teže padalo da ide peške do Puerta Banusa da bi kupio britanske novine, a i bazen je sve ređe koristio zbog neželjenih gledalaca koji su ometali mir. Zbog svega toga i nekih drugih problema, Koneri je prodao kuću i plac od 20.000 kvadratnih metara.

Šon Koneri: Ja sam Džejms Bond

Još 2002. godine, jedna britanska firma vlastima je podnela projekat za izgradnju kuća i taj projekat je odobren. Tako su nastala 72 luksuzna apartmana, iako se, prema propisima koji za sada važe, tu moglo podići samo pet porodičnih kuća. I tu čitav proces postaje sve komplikovaniji, a paleta prekršaja proteže se od mita, preko utaje poreza, pa sve do pranja novca.

Tužilaštvo navodi da je Mišelin imala dogovor sa jednom španskom kompanijom, koja joj je pomagala tokom utaje poreza za imanje vredno oko pet i po miliona evra.

Koje su to uloge koje su umalo upropastile holivudske glumce?

Suđenje će se održati u Malagi, a datum ročišta će tek biti objavljen.

Za utaju poreza je optuženo 16 osoba, među kojima je Hulian Munjoz, bivši gradonačelnik Marbelje.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.