Političar osuđen na osam godina

Izvor: B92, 22.Maj.2015, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političar osuđen na osam godina

Bivši predsednik opštine u Bukureštu osuđen je na osam godina zatvora jer je prodavao nekretnine u vlasništvu grada po mnogo nižim cenama od tržišne vrednosti.

Apelacioni sud u Bukureštu, izrekao je ovu kaznu Kristijanu Poterasu, a još četvorica zaposlenih u Gradskoj skupštini osuđeni su na kazne od tri do pet godina zatvora.

Prema saopštenju suda, zaposleni u Gradskoj skupštini pomagali su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Poterasu tokom 2005. i 2006. godine u šest nelegalnih prodaja nekretnina, što je izazvalo štetu od 58,2 miliona evra, preneo je AP.

Sud je, takođe, naredio zaplenu 19,9 miliona evra od jedne osobe povezane s nelegalnom transakcijom i 810.000 evra od druge.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.