Od gubitaša ne žele ni nekretnine

Izvor: Večernje novosti, 04.Avg.2015, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od gubitaša ne žele ni nekretnine

AGENCIJA za privatizaciju najavila je prodaju imovine i opreme 39 stečajnih dužnika, ali, kako stvari stoje, za većinu njih će teško naći kupca. Sve ove nepokretnosti su ranije i više od deset puta nuđene na prodaju, ali niko nije bio zainteresovan da skine katanac sa fabričkih kapija među kojima su mnoge već davno zarasle u korov. Nije lako udomiti pogone po unutrašnjosti, ali ni zgrade u strogom centru Beograda. Poverioci koji godinama čekaju prodaju stečajnih dužnika teško da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << uskoro povratiti svoj novac. Nikom ne trebaju oprema i sekundarne sirovine, koji čine krhotine nekadašnje Prve srpske fabrike šećera "Dimitrije Tucović". Nuđene su na prodaju već 18 puta. Isti slučaj je i sa imovinom akcionarskog društva "Fadip" iz Bečeja, čija je prodaja pokušana 14 puta. Nikog ne zanimaju ni stanovi na Novom Beogradu, u vlasništvu DP "Rad", jer je Agencija pokušala da ih proda 16 puta. "Sloga" iz Vladičinog Hana 10 puta je nudila zalihe sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda, ali se nijedan kupac nije javio. I oprema zaječarskog "Porcelana" je na spisku onih koje niko ne želi, a prodaje se već 13. put. Objekti, zemljište i oprema fabrike tekstila "Olga" iz Smederevske Palanke su 10 puta ponuđeni na prodaju. Sudeći po interesovanju kupaca i nekadašnju pančevačku robnu kuću "Trgoprodukt" ne očekuje naročito svetla budućnost. Magacini i lokali godinama su već zakatančeni, a da dođu do novog gazde pokušali su već 12 puta. Priprema se i peta prodaja "Niteksove" fabrike u Medveđi, površine blizu 2.700 kvadrata. - Objekti, zemljište i oprema "Graditelja" iz Ivanjice biće ponuđeni na prodaju deseti put - kažu u Agenciji za privatizaciju. - Biće oglašena i sedma prodaja novosadskog "AS Impeksa", dok se "Hins", nekadašnji proizvođalč kućne hemije, prodaje već osmi put. Agencija za privatizaciju će narednih dana još jednom objaviti oglase za prodaju, a u njima će biti definisane početne cene. Stručnjaci ističu da se najteže prodaju lokali i ostale nekretnine u unutrašnjosti, a glavni problem predstavljaju ogromna finansijska sredstva koja je potrebno uložiti u adaptaciju ovih objekata. Nije bolja situacija ni u Beogradu, jer je veliki izbor poslovnog prostora, koji je moguće iznajmiti po povoljnim cenama. "JUGOEKSPORT" REKORDER REKORDER po broju neuspelih prodaja je "Jugoeksport". Nekretnine ovog preduzeća u Beogradu i Novom Sadu bile su ponuđene čak 31 put. Među njima je i zgrada u Kolarčevoj ulici u centru prestonice.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Stanove gubitaša na NBGD niko neće

Izvor: B92, 05.Avg.2015, 12:13

Agencija za privatizaciju najavila je prodaju imovine i opreme 39 stečajnih dužnika, ali kako stvari stoje, za većinu njih će teško naći kupca...Sve ove nepokretnosti su ranije i više od deset puta nuđene na prodaju, ali niko nije bio zainteresovan da skine katanac sa fabričkih kapija, među...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.