OVO JE NAJSKRIVENIJA TAJNA U SRBIJI: Ko sve spava u državnim gajbama!

Izvor: Kurir, 29.Jul.2015, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE NAJSKRIVENIJA TAJNA U SRBIJI: Ko sve spava u državnim gajbama!

Društvo za iznajmljivanje nekretnina (Dipos) raspolaže imovinom u vlasništvu Srbije, ali godinama odbija da otkrije po kojim cenama i kome tačno iznajmljuje objekte

BEOGRAD - Društvo za iznajmljivanje nekretnina (Dipos), koje raspolaže državnom imovinom, ne samo da krije pravi broj nekretnina koje izdaje već godinama odbija da otkrije ko i po kojim cenama spava u državnim vilama i stanovima!

Izveštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << državnih revizora otkriva da se mnoge nekretnine izdaju ispod tržišne cene, dok se pojedini stanovi i lokali koriste i nakon što je ugovor o zakupu istekao.

Ministar Vujović

PRODAJU SE SAMO ZAPUŠTENE ZGRADE IZ PERIODA SFRJ

Mreža za restituciju u Srbiji uputila je otvoreno pismo ministru finansija Dušanu Vujoviću povodom pripreme nacrta zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u državnoj svojini. Mreža je izrazila zabrinutost kako će se prodaja sprovesti ako država i ne zna šta sve ima od nepokretnosti niti kontroliše njihovu upotrebu.

"Reč je o prodaji objekata koji nisu funkcionalno povezani sa operativnim funkcionisanjem države. To su objekti mahom nasleđeni iz perioda bivše Jugoslavije. Ti objekti se pretežno nalaze u Beogradu, gde država ima samo troškove, a održavanje nije rađeno 20 godina", izjavio je ministar finansija Dušan Vujović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.