Novi Niš samo na papiru

Izvor: B92, 04.Okt.2015, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novi Niš" samo na papiru

Projekat Novi Niš najavljen je pre skoro četiri godine kao jedan od najvećih u oblasti nekretnina na jugu Srbije.

Iako je investitor najavljivao postavljanje kamena temeljca još sredinom 2012, taj stambeno-poslovni kompleks i dalje postoji samo na papiru.

Umesto prvih stambenih zgrada, na prostoru bivše kasarne Bubanjski heroji - ruševine i korov.

Kompanija Clean earth capital Srbija zemljište površine 15 hektara kupila je decembra 2011. za milion >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i po evra.

Kamen teljemac trebalo je da bude postavljen već nakon šest meseci, a završetak radova najavljen je za period od osam do deset godina. Kada će radovi konačno početi pitanje je na koje za sada u Nišu nema odgovora.

U predstavništvu kompanije u Nišu Clean earth capital Srbija nisu želeli da daju bilo kakve informacije u vezi sa ovim projektom, već su nas uputili na fejsbuk stranicu Novi Niš Project.

Na ovoj stranici pronašli smo samo informacije o izgledu budućeg stambeno-poslovnog kopleksa, ne i datum početka radova.

Načelnik Uprave za planiranje i izgradnju Rodoljub Mihajlović potvrdjuje da je projekat usvojen i odobren, ali da još nema zahteva za početak radova.

Odgovor na pitanje kada će ovaj kompleks početi da se gradi nema ni prvi čovek Niša.

Kako je ranije najavljeno, američka kompanija bi u izgradnju Novog Niša trebalo da uloži oko 60 miliona evra. Planirano je da kompleks sadrži stambene objekte površine oko 100 hiljada kvadrata, biznis i šoping centar, hotel, sportske terene, zgradu univerziteta i bolnicu.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.