Najveća tražnja za nekretninama u SAD u poslednjih devet godina

Izvor: Radio 021, 23.Jul.2016, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća tražnja za nekretninama u SAD u poslednjih devet godina

Amerikanci su u junu kupovali više nekretnina, zahvaljujući čemu je prodaja postojećih stambenih jedinica porasla na najveći nivo za devet godina.

Prema podacima Nacionalne asocijacije prodavaca nekretnina, prodaja postojećih stambenih jedinica i kuća porasla je u junu za 1,1 odsto na sezonski prilagođenu godišnju stopu od 5,57 miliona jedinica, što su najbolji rezultati od februara 2007. godine.

Kupci brzo obavljaju kupovinu zbog prigušene ponude >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na tržištu nekretnina, koja doprinosi podizanju cena.

U junu, prosečna cena stambenih jedinica je iznosila 247.000 dolara, što je za 4,8 odsto više u odnosu na isti period lani.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.