Mihajlović: Udeo građevine u BDP pet odsto, cilj je da bude sedam

Izvor: Blic, 21.Feb.2017, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Udeo građevine u BDP pet odsto, cilj je da bude sedam

Građevinarstvo učestvuje u BDP-u Srbije sa 5,1 odsto, a cilj je da bude najmanje sedam odsto, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović otvarajući drugu konferenciju o razvoju sektora nekretnina i infrastrukture u Srbiji "Serbian Property and Infrastructure Development Conference".

“Vlada je uradila dosta u oblasti građevinarstva, a glavni cilj je da u naredne dve godine još više povećamo udeo građevine u BDP-u. Kada sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preuzela ovaj resor udeo je bio 4,4 ili 4,5 odsto, a danas je 5,1. Plan je da bude najmanje sedam odsto”, rekla je Mihajlović novinarima.

Kako kaže, cifre pokazuju da koliko je uradjeno, da imamo bolji ambijent za investitore, kao i da imamo imamo razvijeno tržište nekretnina.

“Mormao dalje ulagati u infrastrukturu”, naglasila je Mihajlović.

Ona ističe da je važno i regionalno povezivanje i ukidanje svih prepreka.

- “Srbija je napravila puno važnih koraka u oblasti građevinarstva, uslove da može da se investira. Prosečno vreme izdavanje građevinske dozvole u Srbiji je šest dana. U narednih nekoliko meseci zemljišna administracija i katastar će biti rešen i promenjen u odnosu na stanje koje imamo danas -, rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da je cilj da Srbija bude na listi Duing biznis Svetske banke medju prvih 20 zemalja najkasnije do 2020. godine.

- “Ovo nisu obećanja, ovo su konretni planovi koje mislimo da realizujemo -, navela je Mihajlović.

Ona kaže da će Srbija pozvati sve velike investirore da ulažu, a sve kako bi razvili ekonomiju povećali životni standard građana.

Ona je podsetila da je u prethodne dve godine u Srbiji otvoreno 55 fabrika duž Koridora 10 koji je od stretškog značaja.

Kakve su mogućnosti za investicije i rast u sektoru nekretnina i razvoja infrastrukture, da li Srbija ima dovoljno snažnu investicionu politiku, koji su trenutno najveći infrastrukturni projekti i na koji način mogu da u većoj meri doprinesu ekonomskom razvoju zemlje, samo su neka od pitanja na koja će pokušati da odgovore učesnici konferencije.

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Ambasada Kanade i Izraela u Srbiji, uz podršku velikog broja konsultantskih kompanija u oblasti nekrenina.

Cilj konferencije je da poveže stručnjake i investitore u sektoru razvoja nekretnina sa svim relevantnim državnim, finansijskim i socijalnim akterima.

Konferencija na temu nekretnina i infrastrukture se već 16 godina organizuje u Grčkoj i uspešno se bavi temama kao što je doprinos razvoju poslovanja u sektoru nekretnina i društvenom i ekonomskom prosperitetu zemlje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Do 2020. u top 20 Duing biznis liste

Izvor: N1 televizija, 21.Feb.2017

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je plan da se udeo građevinarstva u bruto društvenom proizvodu (BDP) Srbije sa 5,1 poveća na najmanje sedam odsto. Ona je rekla da je plan da Srbija do 2020. godine bude u prvih 20 na Duing biznis listi Svetske...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.