Janušević: Vlasti i kupci su hteli bioskope da pretvore u unosne nekretnine

Izvor: Blic, 22.Nov.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janušević: Vlasti i kupci su hteli bioskope da pretvore u unosne nekretnine

Nekadašnja predsedednica Nadzornog odbora “Beograd filma” Milanka Janošević izjavila je danas da je više bioskopskih sala površine od oko 15.000 kvadrata u procesu privatizacije prodato u interesu tadašnje vlasti i kupca.

Milanka Janošević, koja je bila u Nadzornom odboru u vreme privatizacije, rekla je agenciji Beta da je u kupoprodajnom ugovoru stajalo da treba da se očuva delatnost, ali da to nije učinjeno.

- Cilj tadašnje vlasti i kupca bio je da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obezvredi “Beograd film” i da se pretvori u unosne nekretnine - smatra Milanka Janošević.

Ona je istakla da je prodajna cena od oko 9 miliona evra imala za cilj da obezvredi “Beograd film”, a da je tadašnja vlast, 2007. godine, sprečavala svaku inicijativu da se beogradski bioskopi očuvaju.

- Nameravamo da angažujemo i grupu advokata koja će Beograđanima sve to bolje objasniti - kazala je Janošević.

Grupa mladih ljudi nezadovoljna stanjem u kulturi i propadanjem bioskopa, nastavila je danas “okupaciju” bioskopa “Zvezda”.

Posle velikih kupoprodajnih mahinacija 2007. godine, 14 bioskopa “Beograd filma” ostalo je zatvoreno ili prodato u drugu namenu.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.