Hrvatske oprašta dugove najugroženijim građanima

Izvor: Press, 28.Dec.2014, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatske oprašta dugove najugroženijim građanima

Sredinom januara u Hrvatskoj će započeti postupak opraštanja dugova do 25.000 kuna, što iznosi preko 3.000 evra, a odnosi se na oko 60.000 najugroženijih građana.
Ministar finansija Boris Lalovac jepotvrdio da će sredinom januara započeti postupak oprosta dugova socijalno najugroženijim građanima Hrvatske, najavivši i uvođenje ličnog bankrota.



Prema rečima Lalovca jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od uslova za oprost je da osoba nema nikakve ušteđevine ili nekretnine osim one u kojoj prebiva, a takvih je, prema procenama, oko 60.000.

"Država će kroz institucije gledati stvarne podatke i izdati potrebne dokumente na temelju kojih će se kretati u oprost dugova," rekao je Lalovac i dodao da će u svemu učestvovati centri socijalne pomoći i druge agencije.

Pred ministrima će se u prvim nedeljama januara naći i zakon o ličnom stečaju, za koji Lalovac kaže da će takođe podrazumevati detaljnu proveru osobe koja se za "nov start" odluči kroz dugo najavljivanu opciju.

Prema proceni ministra Lalovca u Hrvatskoj živi oko 60,000 građana koji imaju uslove za oprost duga.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.