Hrvatska preuzela zgradu ambasade SFRJ u Lisabonu

Izvor: Politika, 25.Nov.2011, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska preuzela zgradu ambasade SFRJ u Lisabonu

ZAGREB – Na osnovu sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ, Hrvatska je preuzela zgradu nekadašnje ambasade SFRJ u Lisabonu, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo spolnjih poslova .

Radi se o nastavku procesa preuzimanja nekretnina diplomatsko-konzularnih predstavništava bivše SFRJ, u okviru rezolucije Zajedničkog odbora za sukcesiju iz 2006. godine kojom su raspodeljena 44 objekta.

Na osnovu dogovora postignutog na sastanku u maju ove godine utvrđen je vremenski >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << plan primopredaje navedenih deset nekretnina koje su pripale su Hravtskoj, a bile su ili su još u posedu Srbije.

Uz ranije preuzeta dva stana u Trstu, zgrade ambasade u Beču, diplomatske rezidencije u Oslu i juče preuzete zgrade ambasade u Lisabonu, Hrvatska bi do kraja ove godine trebalo da preuzme diplomatske rezidencije u Madridu i Helsinkiju.

Do kraja 2012. godine Hrvatskoj će biti predate i preostale tri nekretnine – zgrade ambasade u Hagu, generalnog konzulata u Torontu i diplomatska rezidencija u Štokholumu.

Sledeći sastanak Zajedničkog odbora za raspodelu diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ, kako je saopšteno, biće održan sredinom decembra u Zagrebu.

Tanjug

objavljeno: 25/11/2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.