Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2015, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas odluka o puštanju na slobodu Sanadera

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas će odlučiti hoće li priznati dvije nekretnine - kao jamstvo u iznosu od 1,6 milijuna eura - da se bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu istražni zatvor zamjeni obranom sa slobode.

Obrana je dopunila dokumentaciju o jamstvu, a na odluku vijeća - stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu.

Podsjetimo, Vrhovni je sud prošli četvrtak ukinuo presudu za Fimi mediju, pa taj postupak kreće iz početka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Iako je obrana u petak osigurala dvije nekretnine i od suda zatražila da ih prizna kao jamčevinu, sud je tražio objašnjenje u vezi s kućom odvjetnika Gorana Suića.

Do sada je sudu bilo sporno da je na polovini kuće u zemljišnim knjigama upisano samo ime i prezime, ali ne i OIB vlasnika Gorana Suića.

Odvjetnici su to nazvali šikaniranjem. U zemljišnom izvatku stoji zabilježba o tome da za Suićevu kuću na Srebrnjaku nije priložena građevinska i uporabna dozvola. Kreditnu hipoteku na takvu nekretninu ne bi prihvatila nijedna banka.

U nalazu kojim je Suićeva kuća procijenjena na oko 9 milijuna kuna piše da je vještačenje obavljeno 30. rujna.

Dakle, posljednjeg dana suđenja. A odluku o jamčevini, Vrhovni je sud javno objavio tek sutradan, oko 16 sati. O tome nismo mogli dobiti objašnjenje Sanaderovih odvjetnika.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.