Svetski dan štednje u petak

Izvor: Beta, 30.Okt.2014, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan štednje u petak

BEOGRAD, 30. oktobra 2014. (Beta) - Svetski dan štednje, ustanovljen 31. oktobra 1924. godine na skupu bankara u Milanu, biće u petak obeležen i u Srbiji.

Tog dana i tokom Nedelje štednje koja traje prve sedmice novembra, banke i finasijske institucije u Srbiji nudiće gradjanima povlastice i usluge da bi ih privukli da štede.

NBS je povodom Svetskog dana štednje i ove godine pozvala banke da klijente privloače i povećavaju štednju poboljšanjem uslova i uvodjenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << novih, a ne da povećavaju kamate.

Ukupna devizna štednja u Srbiji na kraju septembra 2014. iznosila je 8,48 milijardi evra i 40,2 milijarde dinara.

Kamate na štedne uloge u dinarima oročene na godinu dana iznose od oko šest do 8,5 odsto, a na evre od oko jedan do 2,1 odsto.

Prihod od kamata na dinarsku štednju nije oporezovan, za razliku od prihoda od devizne štednje.
Pogledaj vesti o: Nedelja štednje

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetski dan štednje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 08:54

Svetski dan štednje, ustanovljen 31. oktobra 1924. godine na skupu bankara u Milanu, biće danas obeležen i u Srbiji...Tog dana i tokom Nedelje štednje koja traje prve sedmice novembra, banke i finansijske institucije u Srbiji nudiće građanima povlastice i usluge da bi ih privukli da štede...NBS...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.