VOZOM DO ĐEVĐELIJE PA AUTOBUSOM DO SOLUNA

Izvor: Kurir, 15.Sep.2010, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOZOM DO ĐEVĐELIJE PA AUTOBUSOM DO SOLUNA

SKOPLJE - Železnički saobraćaj u Makedoniji prema Grčkoj ostaje blokiran i danas, zbog generalnog štrajka grčkih železničara koji je počeo juče.

Prema informacijama iz Makedonskih železnica, međunarodni putnički vozovi će zbog toga saobraćati samo od i do Devđelije, a za putnike koji idu iz ili do Soluna biće obezbeđen autobuski prevoz. Radnici i službenici na grčkim železnicama štrajkom izražavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nezadovoljstvo zbog mera štednje koje je najavilo Ministarstvo za transport i infrastrukturu.

Grčki železničari su obustavljali rad i prošle nedelje, što je izazvalo poremećaje i u domaćem i u međunarodnom prevozu ljudi i tereta. Prošle sedmice rad su obustavljali i zaposleni u podzemnoj železnici u Atini, autobusima i drugom javnom prevozu, što je izazvalo poremećaj u četvoromilionskoj prestonici Grčke.

Grčka vlada je prinuđena da sprovodi rigorozne mere štednje da bi ispunila uslove za dobijanje zajmova od MMF i evropskih finansijskih institucija i prebrodila nezapamćenu ekonomsku i finansijsku krizu.
Pogledaj vesti o: Nedelja štednje

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.