Čović pisao Liscu: Ne gurajte sve klubove protiv Zvezde

Izvor: Blic, 27.Maj.2015, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović pisao Liscu: Ne gurajte sve klubove protiv Zvezde

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović uputio je pismo rukovodiocima ABA lige na čelu sa Romanom Liscem u kojem se navodi da je interes postojanja regionalne lige iznad svih ličnih interesa i pozvao ih da ne manipulišu u javnosti kako aktuelni šampion želi da kontroliše takmičenje.

Zvezda je jedan od tri kluba koji nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potpisao novi dogovor po kojem bi 80 odsto vlasništva pripalo klubovima, a ostatak fizičkim licima, a prvi čovek bi i dalje ostao Roman Lisac.

"Ovo su grube manipulacije i neistine yyto ne bi smelo da bude manir u odnosima poslovnih ljudi. Vi pokušavate da gurate sve klubove protiv Crvene zvezde što Vam neće uspeti jer i sami ste svesni svih propusta koje ste učinili”, navodi se u pismu Crvene zvezde koje je potpisao Čović.

Čović je istakao da je interes "crveno-belih" regionalna liga koja je priznata od Evrolige, ali i FIBA.

"Interes postojanja regionalne lige je iznad svakog pojedinačnog interesa, pa makar to bio interes šest ili više privatnih lica".

U saopštenju se takođe mole čelnici ABA da ne zastrašuju srpske klubove plaćanjem kotizacije od 15.000 evra, pošto rezultati iz sezone 2014/15 ukazuju da ne bi trebalo ništa da plaćaju.

"Mogli bismo još mnogo toga da nabrajamo, ali nam to nije cilj. Naš cilj je unapređenje regionalne lige po modelu koji neće ugroziti naše klubove, naše nacionalne saveze i naše reprezentativne selekcije. Posle svega, mi sasvim sigurno nećemo snositi odgovornost za sve dalje komplikacije na relaciji FIBA – ABA, a i šire. Nikako i nikada nam neće biti jasno kako je moguće da interes šest privatnih lica bude iznad interesa svih košarkaških subjekata u regionu".

Iz košarkaškog kluba Crvena zvezda takođe su tražili zapisnik sa sastanka održanog prošle nedelje, uz napomenu da bi on trebalo da bude sređen onako kako je urađen stenogram sa sastanka u Beogradu sredinom aprila.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.