Čović: Isti smo narod, ne sme ovako

Izvor: B92, 26.Apr.2015, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Isti smo narod, ne sme ovako

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović kaže da je mu žao što se desio incident uoči 148. derbija i dodao da takve stvari ne bi smele da se događaju u Srbiji.

"Pre svega moram da istaknem da mi je veoma žao što je na stadionu Rajko Mitić došlo do velikih incidenata. Žao mi je svakog policajca i navijača koji su povređeni u sukobima i svi zajedno moramo da uradimo sve što je u našoj moći da nam se takve stvari ne ponove. Jedan smo narod i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne smemo da dozvolimo da se među sobom sukobimo na onakav način".

Čović je istakao da je na utakmicu ciljano došao na severnu tribinu sa sinom Filipom i predsednikom Crvene zvezde Telekom Milošem Ninkovićem.

"Ne mislim da je severna tribina stadiona Rajko Mitić gde se nalaze najvatrenije Zvezdine pristalice na bilo koji način zabranjena zona za funkcionere kluba. Derbi sam imao prilike da pratim iz lože, ali nikada sa severa, pa sam poželo da osetim tu čar i doživim tu energiju. Kada sam stigao na stadion, sve je bilo u potpunom redu, bez bilo kakvih tenzija i moram da naglasim da nikakav kontakt sa navijačima Partizana nisam imao".

On je potom objasnio šta se sve dogodilo uoči početka 148. večitog derbija.

"Kao što su svi mogli da vide, incidenti su počeli desetak minuta pre početka utakmice kada je grupa od tridesetak navijača Partizana na istočnoj tribini izazvala sukob, prvo sa pripadnicima obezbeđenja, a potom i sa navijačima Zvezde koji su na bili na istoku, bliže severnoj tribini. To je isprovociralo Zvezdine navijače na severu, a onda je reagovala policija koja je Partizanove navijače potiskivala ka južnoj tribini, a Zvezdine ka severu", naveo je prvi čovek crveno-belih.

Prema njegovim rečima, veliki sukob desio se kada je policija ušla na severnu tribinu, nakon čega je učinio sve da se smire strasti.

"Učinio sam sve koliko je to bilo u mojoj moći u datom trenutku. Ne bih oko svega toga pravio preveliku famu, jednostavno sam se našao na licu mesta i pokušao da kao predsednik košarkaškog kluba, kao član Upravnog odbora fudbalskog kluba i kao potpredsednik Sportskog društva Crvena zvezda svoj autoritet maksimalno stavim u funkciju smirivanja tenzija tako što sam stao između policije i navijača. Ne znam koliko sam u tome uspeo, ali sam činio sve što sam mogao".

Čović je rekao da nema dilemu da je incident posledica provokacije navijača Partizana.

"Ne znam da li je to bio unapred smišljen scenario i u to ne želim da ulazim jer nemam informacije. Posle svega što se dogodilo mislim da se na delu videla ispravnost naše odluke da se košarkaški dueli Crvene zvezde i Partizana igraju bez prisustva gostujućih navijača i da je to bilo najbolje moguće rešenje", zaključio je Čović.
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović,   Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čović smiruje tenziju: Provokacija navijača Partizana; Žao mi je, jedan smo narod, ne smemo ovako da se sukobljavamo

Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2015

“Posle svega mogu da kažem da se na delu videla ispravnost naše odluke da se košarkaški dueli igraju bez prisustva gostujućih navijača“, dodaje prvi čovek KK Crvena zvezda, koji se tokom fudbalskog derbija našao u epicentru nereda..Svetkovina srpskog fudbala u senci potpunog haosa na tribinama...

Nastavak na MozzartSport.com...

ČOVIĆ: Nemam informacije da li je sve unapred smišljeno, sve su započeli navijači Partizana

Izvor: HotSport.rs, 26.Apr.2015

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da je mu žao što se desio incident uoči fudbalskog 148. večitog derbija i dodao da takve stvari ne bi smele da se dogadajaju u Srbiji.. . - Pre svega moram da istaknem da mi je veoma žao što je na stadionu Rajko Mitić...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.