Izvor: HotSport.rs, 28.Nov.2014, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČOVIĆ ISKREN: Marka više ništa ne može da vrati, maksimalna kazna počiniocu

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da ohrabruje činjenica da su turske vlasti nakon jasne i odlučne intervencije vrha Republike Srbije pokazale ozbiljnost i brzo reagovale u istrazi povodom ubistva navijača crveno-belih Marka Ivkovića.

Nakon potvrde informacija da su privedena i u policijskom pritvoru zadržana lica koja su osumnjičena za Ivkovićevo ubistrvo, Čović je izrazio nadu da će počinioci biti procesuirani i oštro kažnjeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << /> – Nema utehe. Marka Ivkovića više nema i ništa ga ne može vratiti. Ipak, ohrabruje činjenica da su turske vlasti nakon jasne i odlučne intervencije vrha Republike Srbije pokazale ozbiljnost i da su povodom ovog tragičnog slučaja brzo odreagovale. Sada ostaje da se nadamo da će počinioci stravičnog ubistva u Istanbulu biti procesuirani i oštro kažnjeni – rekao je Čović za klupski sajt.
On je dodao da je život 25. godišnjeg navijača Crvene zvezde tragično okončan i da se zato se mora poslati jasna i upečatljiva poruka kako se takvi događaji više ne bi dešavali.
-Jedan od načina treba da bude i izricanje maksimalnih kazni za počinioce.
Predsednik Crvene zvezde očekuje da će se u praćenje celog slučaja uključiti i nadležni organi republike Srbije i da će im biti omogućeno da imaju uvid u kompletan razvoj situacije, kao i da će biti ispoštovani svi standardi kao i u slučaju ubistva francuskog navijača Brisa Tatona.
– Dobro je što je Turska kao država adekvatno odreagovala na pravovremenu reakciju nadležnih organa Republike Srbije. Turske vlasti su uspele da pobede manipulacije koje su plasirali pojedinci iz Galatasaraja, a koje su dodatno raspršivali turski mediji.
Predsednik Crvene zvezde posebno je zahvalio nadležnim državnim organima Srbije i ambasadoru Turske u Beogradu Mehmetu Bozaju.
Podsetimo, Ivkovića su ubili snavijači Galatasaraja prošlog petka u Istanbulu uoči utakmice košarkaške Evrolige sa Crvenom zvezdom, a sahranjen je u ponedeljak na Bežanijskom groblju u Beogradu.
hotsport.rs
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović,   Crvena Zvezda

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.