VIDEO: Seksi reklama za Soni Plejstejšn

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2014, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Seksi reklama za Soni Plejstejšn

Iako žene predstavljaju skoro polovinu interesnog tržišta za igrice, reklamne kampanje su i dalje najčešće upućene heteroseksualnim muškarcima. Dokaz za to je najnovija Sonijeva reklama u kojoj "glavnu ulogu" ima seksi doktorka koja reklamira Plejstejšn sa aluzijom na masturbaciju.

Seksi doktorka izaziva u reklami za najnoviji Soni Plejstejšn

 

The Verge je reklamu nazvao “sramotom za sve, pa čak i za mušku, tinejdžersku populaciju kojoj se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << očigledno obraća”.

 

Boin Boing je reklamu nazvao “tupavom i izveštačenom”.

 

Iako je Soni ubrzo povukao reklamu na ograničeni, privatni mod (privatno lice je aplodovalo na Jutjub), sada je svima dostupna.

 

Nije jasno da li je reklama povučena sa zvaničnog Jutjub kanala zbog kritika povodom načina na koji se predstavljaju žene ili nečeg drugog.

 

Ni Soni, ni zaposleni u firmi koja je napravila reklamu nisu imali komentar.

 

Uprkos ovakvom načinu reklamiranja, broj žena među gejmerima je sve veći - po poslednjoj statistici od 100% svih gejmera, 48% su u stvari gejmerke.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.