VIDEO: Narukvica koja menja loše navike pomoću elektrošokova

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2015, 05:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Narukvica koja menja loše navike pomoću elektrošokova

Američka kompanija razvila je narukvicu koja onome ko je nosi elektrošokovima pomaže da se odupre lošim navikama.

Narukvica radi na principu ugrađenog Blutut radija koji se povezuje sa aplikacijom za pametne telefone koja, na primer, zna je li korisnik stigao na vreme na posao.

Razvila ju je kompanija iz Bostona i nazvala "Pavlok", po ruskom psihologu Ivanu Pavlovu, pioniru biheviorizma koji je na istraživanjima s psima utvrdio proces formiranja kondicioniranog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ponašanja - Pavlovljevog refleksa.

Korisnik jednostavno treba da odabere lošu naviku koje želi da se reši, kao i vrstu kazne koju za nju od svoje narukvice očekuje, a koja može da se rangira od obične lagane vibracije ili zvučnog upozorenja do novčane kazne ili blagog strujnog udara jačine do 300 volti.

S druge strane, ukoliko onaj ko je nosi ustane dovoljno rano kako je i planirao, ne zaboravi da vežba, čeka ga nagrada, a narukvica može da pošalje i poruku prijatelju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.