VIDEO: Na dnu okeana pronađeno misteriozno biće

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2016, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Na dnu okeana pronađeno misteriozno biće

Neobični organizam pronađen je u vodama ostrva Čanel u blizini Kalifornije, a naučnici pretpostavljaju da je reč o vrsti vodenog mekušca i dodaju da bi moglo da prođe bar još nekoliko godina pre nego što zaista ustanove koja vrsta je u pitanju.

Na video snimku koji je nedavno objavljen na Jutjub kanalu EV Nautilus, pojavljuje se misteriozna ljubičasta "lopta" koja je fascinirala naučnike.

Najracionalnija pretpostavka koja je izneta do sada je da je ljubičasta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sfera zapravo morski puž bez kućice, naučnicima poznat pod nazivom "nudibranch", piše sajt"Nautilus Live".

Ova vrsta morskih puževa poznata je po mekom telu i živim bojama, a čoveku je trenutno poznato oko 2.000 vrsta.

Pronađeni primerak će biti poslat u laboratoriju na dalje proučavanje, piše "Dejli mejl".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.