Selfi ogledalo - da se vidite celi

Izvor: Vesti-online.com, 14.Apr.2014, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selfi ogledalo - da se vidite celi

Selfi ogledalo izgleda kao toaletni ormarić. Iako je poprilično skupa ijnvesticija, verujemo da će dobro ići s obzirom na broj ljubitelja selfi samopromocije.

Jedina mana mu je što je fiksirano. Ne možete da vidite nastradale u udesu pa da se "selfirate" pored njih

 

Veoma popularan selfi, ili autoportret snimljen mobilnim telefonom, ima nedostatke prouzrokovane dužinom ruke i nižom rezolucijom prednje kamere.  Međutim, S.E.L.F.I.E. (The Self Enhancing >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Live Feed Image Engine) taj problem nema, a radi se o ogledalu koje će automatski snimiti vašu fotografiju i objaviti je na Tviteru.

 

Ogledalo su smislili u digitalnoj agenciji iStrategyLabs, a ceo uređaj sastoji se od "mek" mini računara skrivenog iza dvosmernog ogledala, veb kamere i LED svetiljki u uglovima. Na računaru je softver koji će prepoznati vaše lice i aktivirati kameru, a LED će simulirati odbrojavanje do okidanja i blic.

 

POšto vas je ogledalo snimilo, softver može da postavi i vaš logo, a potom sliku prosledi na društvene mreže. Autori navode da se radi o eksperimentu, ali da se već može naručiti.

 

Cela sprava izgleda kao toaletni ormarić i kao takav bi odlično legao u kupatilima, koje i jesu prirodno mesto nastanka većine selfija.

 
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.