Sajam digitalne zabave i video igara E3 2015

Izvor: VOA, 16.Jun.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam digitalne zabave i video igara E3 2015

Potrošači i prodavci sa nestrpljenjem iščekuju rezultate testiranja najnovijih virtuelnih kaciga koje obećavaju da podignu video igre na sledeći nivo.

U Los Anđelesu je danas zvanično otvoren jedan od najvećih sajmova digitalne zabave i video igara, pod nazivom E3 na kojem će preko 300 izlagača predstaviti najnovije hardvere i softvere.

Slika možda izgleda kao insert iz nekog multimilionskog holivudskog filma, ali to je zapravo ono što će gejmeri >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << videti kada budu igrali Fallout 4, studija Bethesda Game.

Kvalitet snimka ostavlja bez daha, ali uskoro će možda postati još bolji.

Najnovije konzole predstavljene su ovde pre 2 godine, a na sajmu 2015. pažnja će uglavnom biti usmerena na softvere i sofisticirane kacige koje će transportovati gejmere u druge svetove.

"Virtuelna stvarnost je definitivno trenutno najuzbudljivija tehnologija na tržištu i mislim da će privući dosta pažnje jer ima vrlo malo drugačijih igrača", kaže Džon Hiks, stručnjak za video igre u britanskoj kompaniji EGX.

Gejmeri s nestrpljenjem očekuju da testiraju kacigu “Okulus Rift”, iz firme "Okulus" koju podržava Fejsbuk, a koja će biti dostupna početkom iduće godine. "Sony PlayStation" će predstaviti novu verziju svoje, suparničke, kacige pod nazivom "Project Morpheus", a ostale kompanije će takođe ponuditi svoje modele.

Stručnjaci kažu da će biti interesantno videti da li su uspeli da reše problem, koji ljudski mozak ima pri pokušaju da procesuira virtuelnu realnost.

"Kod nekih od ranijih modela, većina ljudi nije mogla dugo da igra jer bi počelo da im se vrti u glavi i to je jedan od tih problema – ukoliko izbacite model od koga se većini publike vrti u glavi, mrtvi ste", ističe Hiks.

Fejsbuk, koji je prošle godine kupio “Okulus” za 2 milijarde dolara, nada se da će nove kacige pružiti potpuno novo iskustvo pri sastajanju sa prijateljima.

U međuvremenu, igre su sve bolje i bolje. Kreatori nove epizode popularne igre “Assassin’s Creed Syndicate“ kompanije Ubisoft mogu da se pohvale prefinjenom grafikom, koja verno prikazuje London iz 19. veka.

"Lara Croft the Tomb Raider” u izradi "Crystal Dynamics", takođe nudi izvanredne scene i vizuelne efekte.

Posetioci ovogodišnjeg sajma E3 moći će da vide i veliki broj video igara za mobilne uređaje – pametne telefone i tablet kompjutere – što znači da će tokom narednih 12 meseci gejmeri imati veliki izbor na ovom tržištu vrednom oko 100 milijardi dolara.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.