Ne znate strani jezik? Ne brinite, Tviter prevodi za vas

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2015, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne znate strani jezik? Ne brinite, Tviter prevodi za vas

Tviter je objavio da će korisnici Androida i iOS-a od sada imati novu funkciju pod imenom Tvit prevod koji će im omogućiti da čitaju tvitove poslate na stranim jezicima.

Korišćenje nove funkcije krajnje je prosto. Svaki put kada dobijete tvit na stranom jeziku, jednostavno kliknete na ikonu zemaljske kugle i ispod originalne poruke pojaviće se prevedena verzija.

Nova funkcija oslanja se na Majkrosoftov Bing pretraživač, ali u pojedinim slučajevima može se desiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da tvit ne bude tačan, zbog čega se prevedena poruka nalazi odmah ispod originalne.

Ukoliko ne želite da vam Tviter prevodi poruke, jednostavno možete isključiti ovu funkciju u podešavanjima.

Tvit prevodilac trenutno podržava preko 40 jezičkih kombinacija za prevod, ali će vremenom ovaj broj sigurno rasti.

Pre uvođenja nove mogućnosti, kompanija se uglavnom oslanjala na dobrovoljce koji su prevodili strane tvitove.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.