Kako provaliti senzor otiska prsta? Lako!!!

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2014, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako provaliti senzor otiska prsta? Lako!!!

Senzor otiska prsta na novom Samsungovom telefonu "galaksi S5" jedna je od opcija kojom se u toj kompaniji hvale, ali samo nekoliko dana pošto se telefon našao u prodaji, hakeri su "probili" zaštitu uz pomoć malo lepka i otiska prsta sa ekrana.

Vaš otisak otisak prsta prelepe tamo gde mu je mesto

 

Tim iz nemačkog SRLabsa objavio je video u kojem navode da propusti u implementaciji autentifikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << otiska prsta mogu da izlože podatke, ali još i gore, bankovne račune.

 

Isti tim je prošle godine "provalio" i zaštitu Eplovog "ajfona 5S" i "tač ID" senzora otiska prsta, a koristeći istu metodu ušli su i u "galaksi S5". Još veći problem od krađe fotografija i telefonskog imenika je, što na isti način, može da se uđe i u "pej pal" koji na S5 podržava otisak prsta kao metodu autorizacije.

 

Iz Pej pala navode da ozbiljno shvataju otkriće, ali da su i dalje uvereni da je autorizacija otiskom prsta jednostavnija i sigurnija metoda plaćanja od korišćenja lozinki ili kreditnih kartica. Dodaju i da, ako i korisniku neko hakuje mobilni telefon, oni snose troškove. Iz Samsunga nisu komentarisali "provalu" u telefon.

 

SRLabs je u telefon provalio tako što su sa ekrana preuzeli stvarni otisak, a potom ga preneli na smesu od lepka. Ova metoda nije baš najbrža, ali radi. A lopov koji se domogne vašeg telefona svakako ima i vremena za ovakva "otključavanja".

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.