Kako da pojačate Wi Fi signal?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Apr.2015, 04:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da pojačate Wi Fi signal?

Doba pametnih telefona mnoge je inspirisalo da kupe i instaliraju WiFi rutere pomoću kojih crpe celokupni kapacitet uređaja.

Naravno, bez njega nema interneta ukoliko ne koristite 3G konekciju, a ruter vam verovatno stoji u ćošku sobe. Verovatno ste svesni da upravo zbog te pozicije signal rutera neće biti isti kroz prostorije.

To je naravno prva greška koju ćete morati da ispravite kako bi iz svoga rutera mogli da dobijete najbolju moguću konekciju. Postaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ruter na sredini stana nije praktično, ali je svakako isplativo ukoliko imate potrebu da internetu pristupate iz svih prostorija podjednako kvalitetno. Uz malo više kablova i utrošenog vremena u njihovom raspoređivanju ubrzo ćete uživati bez "gubitka crtica".

Druga stvar kojom ćete se zabaviti jeste uklanjanje svih metalnih objekata u blizini rutera. Metalni objekti remete širenje elektromagnetnih talasa, zato je blizina kuhinje nešto što treba da izbegnete.

Treći i možda najočigledniji problem su zidovi, ali sa naglaskom na one od betona. Ipak, zid od cigle takođe uspešno remeti signal pa je rešenje lokacije rutera skoro uvek izbegavanje uglova soba.

Mikrotalasna je veliki neprijatelj rutera, pogotovo ukoliko je upaljena. Ako vam se učinilo da signal opada za vreme grejanja sendviča, sigurno ste u pravu. Mikrotalasna i ruter rade na sličnoj frekvenciji i držite ih na pristojnoj udaljenosti.

Ukoliko živite u stanu ili kući sa više nivoa ili spratova preporučljivo je postaviti ruter na što višu tačku jer se signali šire u svim smerovima, a ne samo vodoravno.

S tim u vezi, antenu na ruteru postavite vertikalno ukoliko vas zanima jača horizontalna jačina signala, a ukoliko želite jačinu "u visinu" onda antenu ili antene postavite horizontalno.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.