Izvor: GradskiBiro.rs, 24.Maj.2017, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Problemi u prosveti se gomilaju

BEOGRAD, 25. maj 2017. (gradskibiro.rs) – Sastanak predstavnika reprezentativnih sindikata prosvete sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem o problemima u prosveti biće održan u petak, 26. maja u Beogradu.
Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković rekla je za portal Gradski biro (gradskibiro.rs)  da se „problemi samo gomilaju“.

„Još nije rešeno plaćanje koleginica i kolega koji su od 1.septembra unosili podatke u informacioni >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskiBiro.rs << sistem Dositej. Imamo i pogrešno obračunate plate zaposlenima u školama za vreme godišnjeg odmora 2014.godine, a neophodna je i korekcija koeficijenata onima koji sa 4.stepenom stručne spreme rade administrativne poslove i svedeni su na minimalni lični dohodak, što je u ovom momentu oko 21.000 dinara“, kazala je ona.
Janković je rekla da iščekuje trenutak kada ćemo prestati da gubimo „vreme u jalovom socijalnom dijalogu, kada će se poštovati reč struke i shvatiti značaj ozbiljnog sindikalnog delovanja“.
„Kako sada stvari stoje, ništa od toga  se neće desiti u petak, na ovom sastanku“, navela je ona.
Sastanak je zakazan za 8.00 časova.

Nastavak na GradskiBiro.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednica USPRS: Problemi u prosveti se gomilaju

Izvor: Beta, 24.Maj.2017

Pred sastanak predstavnika reprezentativnih sindikata prosvete s ministrom Srbije Mladenom Šarčevićem, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković rekla je za portal Gradski biro da se "problemi samo gomilaju"."Još nije rešeno plaćanje koleginica i kolega koji...

Nastavak na Beta...

U Novom danu o problemima u prosveti, Parni valjak u gostima

Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2017

Sastanak reprezentativnih sindikata prosvete s resornim ministrom Mladenom Šarčevićem zakazan je za petak. Prosvetari poručuju da se problemi samo gomilaju, a najveći broj odnosi se na zarade i nadoknade...Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika, kaže da dosadašnji dijalog...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskiBiro.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskiBiro.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.