Emotikoni vas mogu skupo koštati ako imate stariji telefon, evo zašto!

Izvor: Vesti-online.com, 04.Sep.2015, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emotikoni vas mogu skupo koštati ako imate stariji telefon, evo zašto!

Svi ih šaljemo i uživamo u njihovoj raznovrsnosti, međutim, emotikoni nas mogu skupo koštati kada na kraju meseca stigne račun za mobilni telefon ili nakon svega par poruka ostanete bez kredita.

Mobilni provajderi širom sveta tvrde da su krivac za ovo zapravo starije generacije telefona koji emotikone prepoznaju kao multimedijalne poruke.

Ove poruke vrlo često nisu uključene u ponudu operatora koja uglavnom uključuje fiksnu količinu poruka, minuta i interneta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Stručnjaci smatraju da je jedini način da otkrijete da li i vi imate ovaj problem da sami detaljno pogledate račun i spisak troškova ili obratite pažnju na šta vam sve odlazi kredit.

Na svu sreću, većina novijih smartfona odmah prepoznaju emotikone i šalju ih kao tekst.

Pojedini smartfoni konvertuju tekstualne poruke (SMS) u poruke sa slikom (MMS) što za rezultat ima veći račun, a većina korisnika toga uopšte nije svesna.

Ako zaista želite da uštedite novac, razmislite o korišćenju besplatnih aplikacija kao što su WhatsApp ili iMessenger i putem kojih možete slati besplatne poruke ako ste povezani na bežični internet.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.