Da li je ovo najlepši pametni sat na svetu?

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2015, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je ovo najlepši pametni sat na svetu?

Kineska kompanija Huavei je na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilnih tehnologija (MWC) u Barseloni predstavila svoj prvi pametni sat, "Huawei Watch". Ovaj uređaj je privukao pažnju svetskih medija, jer je po mišljenju mnogih najelegantniji pametni sat do sada.

"Huawei Watch" ima okrugao AMOLED ekran osetljiv na dodir prečnika 1.4 inča, a prodavaće se u zlatnoj, srebrnoj i crnoj boji.

Unutrašnjost krije veoma solidan hardver: 4 GB prostora za skladištenje podataka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 512 MB RAM memorije, “6-axis motion” senzor i Qualcomm procesor na 1.2 GHz.

Ovaj pametni sat povezivaće se sa bilo kojim Android pametnim telefonom putem "Bluetooth Low Energy" konekcije. Operativni sistem u ovom gedžetu je naravno "Android Wear".

Kineska kompanija je na MWC-u pored "Huawei Watch-a", predstavila i pametnu fitnes narukvicu TalkBand B2. Ovaj gedžet će pratiti sve informacije o vašem vežbanju.

"Huawei Watch" će se prodavati u više od 20 zemalja, ali tačan datum početka prodaje, kao i cena, još uvek nisu poznati.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.