Da li biste pustili Robeara da vam čuva baku?

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2015, 04:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li biste pustili Robeara da vam čuva baku?

Robear je neobičan robot u obliku medveda, dizajniran tako da pomaže medicinskim sestrama i znatno unapređuje negu pacijenata u bolnici. Robot najviše sviđa najmlađim pacijentima jer izgleda kao simpatični meda zbog čega im izmamljuje osmeh na lice.

Robear pacijentima može da pomogne prilikom ustajanja iz kreveta, a može i da ih podigne i prebaci iz kreveta u kolica. Ima noge koje se mogu produžiti kako bi mu dale više ravnoteže i stabilnosti pri podizanju težih pacijenata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Robot medved je nastao kao rezultat ssradnje dve japanske kompanije – RIKEN i Sumitomo Riko Company, a njegova glavna svrha je da pomaže medicinskim sestrama u brizi o sve većem broju najstarije populacije.

- Nameravamo da nastavimo s našim istraživanjima kako bismo stvorili nove, naprednije modele koji će starijim i nemoćnim osobama moći da pruže snažnu, ali i nežnu brigu - rekao je vođa japasnkog istaživačkog tima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.