Izvor: Blic, 24.Nov.2016, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATRENE KUGLE NA NEBU Panika na Floridi: počela je NLO INVAZIJA!

Uplašeni stanovnici zapadne obale Floride u napadima panike masovno su pozivali policiju zbog misteriozne svetleće kugle koja se pojavila na noćnom nebu, postavljajući pitanje da li se radi o invaziji vanzemaljaca.

Ispostavilo se da je vatrena lopta zapravo mali meteor, kako su saopštile vlasti. Više od 150 ljudi koji su primetili neobičnu pojavu prijavilo je ovaj slučaj policiji, saopštilo je Američko udruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za proučavanje meteora.

Snimak padajuće svetleće kugle zabeležile su i kamere instalirane u policijskom automobilu, a pripadnici policije su video komentarisali rečima: "Bar smo sigurni da dolazimo u miru".

Meteor veličine bejzbol loptice je ušao u Zemljinu atmosferu u ponedeljak u 23.18 časa pri čemi se kretao brzinom od 65.000 kilometara na čas, izvestili su centra NASA koji se nalazi u Hantsvilu u Alabami.

Svetlosni efekat koji je bio izuzetno jak nastao je sagorevanjem leda i karbon-dioksida koji je kulminirao eksplozijom koja je uslovila raspad meteora. Na hiljade sličnih meteora sagori u Zemljinoj atmosferi svake godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.