OVAKO BI VANZEMALJCI BILI POZDRAVLJENI NA SRPSKOM JEZIKU Evo sta im tacno treba reci

Izvor: medio.rs, 31.Jul.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAKO BI VANZEMALJCI BILI POZDRAVLJENI NA SRPSKOM JEZIKU Evo sta im tacno treba reci

Ako Vojadžer, letelica na kojoj su poruke sa svih jezika sveta, ikada naiđe na vanzemaljsku civilizaciju, mogući stanovnici nekog dalekog sveta čuće i poruku na srpskom

Krajem leta 1977. godine, u svemir su se vinule letelice Vojadžer 1 i Vojadžer dva s misijom da dospeju do još uvek neotkrivenih svetova i pronađu život izvan Zemlje.

Ako Vojadžer ikada naiđe na vanzemaljsku civilizaciju, mogući stanovnici nekog dalekog sveta čuće i poruku na srpskom jeziku. Evo >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << kako ona zvuči.

Kao moreplovci iz prošlosti koji su krstarili okeanima hitajući ka nepoznatom, one su nam do sad pružile neverovatna znanja i otkrića. Između ostalog, imali smo priliku da već iste godine kada je misija započeta vidimo fotografije Jupitera, Saturna, Urana i Neptuna.

Na Vojadžeru je i svojevrsna poruka namenjenima mogućim oblicima života koji bi na nju mogli da naiđu. Na disku od zlata i bakra snimljeni su brojni podaci o tome gde se Zemlja nalazi i kako izgleda život na njoj, a uz njega je priloženi u uputstvo za dešifrovanje. Tu su i muzički izrazi različitih naroda, zvuci iz prirode, a možda i najinteresantniji je pozdrav na svim jezicima sveta.

Foto: Foter/FlickrRob Sheridan

Među njima se našao i pozdrav na srpskom jeziku, koji glasi: “Želimo vam sve najlepše sa naše planete”, a zahvaljujući Nasinom sajtu, možete oslušnuti ovu poruku izdvojenu od ostalih na Zlatnoj ploči Vojadžera.
Pogledaj vesti o: NLO

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.