NASA OTKRILA: Postoji još 7 planeta koje su pogodne za život!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2017, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA OTKRILA: Postoji još 7 planeta koje su pogodne za život!

Revolucionarno

Otkriveno sedam novih planeta koje su veličine Zemlje rečeno je na NASA konferenciji. Takođe je otkriveno da su te planete pogodne za život.

WATCH LIVE: NASA says they have found seven earth-like planets that orbit a star similar to our sun https://t.co/zZ7brxn0ZS

— NBCWashington (@nbcwashington) February 22, 2017

Pred večerašnju konferenciju rečeno je samo kratko da "nisu u pitanju vanzemaljci", a o otkrićima govore >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << astrofizičar Tomas Curbuhen iz štaba NASA u Vašingtonu, Mihael Žilon, astronom sa belgijskog Univerziteta u Liježu, menadžer naučnog centra Spicer u Pasadeni u Kaliforniji Šon Keri, Nikol Luis, astronom sa Instituta za teleskopsko istraživanje svemira u Baltimoru i Sara Siger, profesorka astronomije i fizike na MIT i Kembridžu.

- Otkriveno je sedam planeta veličine Zemlje na samo 40 svetlosnih godina i nalaze se u tri zone u kojima je moguće nastanjivanje. Naučnici veruju da na tri od ovih sedam planeta postoji voda i da je pitanje dogledne budućnosti kada će ona moći da bude otkrivena - kazao je Curbuhen.

"This is the first time that Earth-sized planets are found around the TRAPPIS-1 star." More here: https://t.co/HNS5SzWOue #askNASA #DNATech pic.twitter.com/udnAcdXC0N

— DNA (@dna) February 22, 2017

Te planete su, kako je rekao Mihael Žilon, blizu jedna drugoj i kreću se poput Zemlje, na jednakoj udaljenosti od zvezde, tako da je na jednoj polovini planeta uvek noć, nazivajući ovo otkriće "najuzbudljivijim u poslednjih 15 godina".
Pogledaj vesti o: NLO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.